Co je VUVČ?

Virtuální univerzita volného času Provozně ekonomické fakulty České zemědělské univerzity v Praze nabízí studium jednosemestrálních kurzů v rámci Celoživotního zájmového vzdělávání pro osoby od 18 let do doby odchodu do důchodu.

Jak lze VUVČ studovat?

Studium kurzů VUVČ probíhá individuálně a je zcela online. K výukovým materiálům můžete přistupovat z pohodlí svého domova, kdy chcete, studium kurzu musíte dokončit do 90 dnů od doby prvního přihlášení do kurzu (po zaplacení studijního poplatku). Všeobecné podmínky Virtuální univerzity volného času jsou k dispozici po přihlášení v sekci Pokyny pro studium VUVČ.

  • Upozornění: pro studium se předpokládá využití PC nebo notebooku, na jiných zařízeních (tablet, mobilní telefon, smart TV, atd.) není zaručena funkčnost přehrávače videopřednášek. Pro upřesnění nutných technických parametrů předem kontaktujte Centrum VUVČ.

Jak se lze zaregistrovat/přihlásit ke studiu VUVČ?

Noví uživatelé portálu vyplní registrační formulář, který je umístěn na titulní stránce portálu v dolní části přihlašovacího okna. Registraci je nutné potvrdit v ověřovacím mailu, který je zaslán na e-mailovou adresu uvedenou při registraci.

Přihlášení ke studiu některého z kurzů VUVČ je dostupné pro registrované uživatele po kliknutí na název kurzu na titulní stránce portálu, případně v boxu "Moje kurzy" na titulní stránce po zvolení možnosti "Všechny kurzy". V následujícím kroku bude uživatel přesměrován na platební bránu.

Kolik studium VUVČ stojí?

Cena kurzů VUVČ je stanovena následovně:

  • snížená sazba 400,- Kč (kurzy Lesnictví, Potraviny a spotřebitel, Pěstování a využití jedlých a léčivých hub)
  • běžná sazba 600,- Kč (ostatní kurzy)

Platba probíhá online prostřednictvím platební brány po přihlášení uživatelskými údaji.

Co kurzy obsahují?

Každý kurz obsahuje:

  • 6 přednášek,
  • 6 dílčích testů vztahujících se ke každé přednášce,
  • 1 závěrečný test shrnující látku celého kurzu.

Přednášky a testy jsou otevírány na základě úspěšného splnění povinností z předcházející přednášky. Nabídku kurzů naleznete v sekci Přehled kurzů.

Co musíte splnit pro získání Certifikátu o absolvování kurzu?

Pro úspěšné zakončení kurzu je nutné splnit min. na 70% všechny testy (dílčí i závěrečný). Na dosažení požadovaného počtu bodů má účastník celkem 10 pokusů u dílčích testů a 5 pokusů u testu závěrečného. Poté je účastníkovi vygenerován a zaslán na e-mailovou adresu Certifikát o absolvování kurzu.

Jak mohu studium VUVČ ohodnotit?

Pro případné hodnocení kurzů, portálu či systému studia VUVČ, připomínky a náměty můžete využít diskuzní fórum Názory a zkušenosti.

Naposledy změněno: úterý, 26. června 2018, 15.17